Občina Rogaška Slatina

Predstavitev raziskovalnih nalog

26.06.2013

V Knjižnici Rogaška Slatina je 11. junija potekala predstavitev raziskovalnih nalog. Učenci slatinskih osnovnih šol in dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina so že tretje leto predstavili zaključke svojih raziskovanj.

Raziskovalno delo mladim utrjuje metodološka znanja (razumevanje in znanje, analiza in interpretacija, razvijanje veščin) s tem pa tudi strokovno samozavest, s katero se bodo v življenju bistveno lažje spopadli s profesionalnimi problemi. Hkrati pa predstavlja izziv, ki se ga mladi z veseljem lotijo, kar dokazuje 9 raziskovalnih nalog in kar 41 sodelujočih učencev oz. dijakov in njihovih mentorjev.


Naslovi letošnjih predstavljenih nalog so: Vpliv mineralne vode na razvoj Rogaške Slatine, Književniki našega kraja in njihova zapuščina, Dobro se najej, pa naprej povej, Kraške jame Boča in Formilske doline, Brezperspektivnost mladih izobražencev, Ekološka ozaveščenost osnovnošolcev v Obsotelju, Odnos med mladostniki in njihovimi starši, Zvočna onesnaženost ŠCRS ter Pridelava vina z različnimi enološkimi sredstvi. Med njimi je bilo priložnost slišati tudi predstavitev treh nalog dijakov Šolskega centra, ki so prejele zlato, srebrno in bronasto medaljo na državnem Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije.