Občina Rogaška Slatina

Uspelo silvestrovanje v Rogaški Slatini

03.01.2014

Med slovenska mesta z izredno uspelim silvestrovanjem na prostem, se je z letom 2013 zapisala tudi Rogaška Slatina. Po 14-letnem premoru je občina zadnji dan leta pripravila javno prireditev, ki je bila odlično obiskana.

Prireditev je bila v sodelovanju s soorganizatorji odlično pripravljena in je po številu udeležencev presegla vse javne dogodke zadnjih let. Izredno velika udeležba, ki je bila nad pričakovanji, organizatorjev ni presenetila, saj so se na prireditev skrbno pripravili.


Za odlično vzdušje je od 22. pa do 3. ure zjutraj dobro skrbel uveljavljen ansambel Slovenski zvoki, z domačinom na čelu. Voščilo ob vstopu v novo leto je ob polnoči zbrani množici izrekel tudi župan mag. Branko Kidrič, ki je del večera preživel z občani na prireditvenem prostoru. Za razsvetljeno nebo je kot sponzor ognjemeta poskrbel domači trgovec (Trgovine Jager), lokalni časopis (Rogaške novice), pa je kot medijski pokrovitelj pripomogel k dobremu obveščanju javnosti. Da se na množičnih prireditvah znajdejo tudi v gostinskih vodah, so dokazali gasilci PGD Rogaška Slatina, ki so ob zelo primernih cenah vzorno skrbeli za strežbo in lepo praznično podobo prizorišča. Ob polnoči je nazdravilo več kot 2500 obiskovalcev, med katerimi so prevladovali domačini, ni pa manjkalo tudi ljudi od drugod in tudi turisti so se znašli med njimi. Odlično vzdušje je množico zadržalo na prireditvenem prostoru vse do 3. ure zjutraj.