Občina Rogaška Slatina

Rogaška Slatina najlepše urejen zdraviliški kraj v Sloveniji v 2015

14.10.2015

Turistična zveza Slovenije je 13.10.2015 v Novi Gorici Rogaško Slatino razglasila za najlepše urejen zdraviliški turistični kraj. Prvo mesto pa je Rogaška Slatina dosegla tudi v spletnem glasovanju.

ROGAŠKA SLATINA-najlepše urejen zdraviliški kraj v Sloveniji v letu 2015


Sklenjena je letošnja vseslovenska odmevna akcija Moja dežela - lepa in gostoljubna Turistične zveze Slovenije (TZS) pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. TZS je v torek zvečer v hotelu Perla v Novi Gorici podelila priznanja najboljšim v akciji.

Na prireditvi so podelili priznanja v akciji najbolje ocenjenim mestom, turističnim, zdraviliškim in izletniškim krajem, naj tematskim potem, kampom, Petrolovim bencinskim servisom, mladinskim prenočiščem, mestnim, trškim in vaškim jedrom ter zmagovalcem spletnega glasovanja.

Rogaška Slatina je bila kot najlepše urejen zdraviliški kraj razglašena glede na oceno ocenjevalne komisije,n prav tako pa je osvojila prvo mesto v spletnem glasovanju.


Najbolje ocenjeni v posameznih kategorijah:
Naj tematska pot: Solčavska panoramska cesta, Pot kulturne in naravne dediščine Razkriški kot, Pot skozi Zalo.

Bencinski servisi Petrol: BS Kranj Labore, BS Cerknica, BS Pragersko

Spletno glasovanje: Kranj (večja mesta), Rogaška Slatina (zdraviliški kraji), Cerkno (turistični kraji), Zdravilni park Sveta Trojica (naj pot)