Občina Rogaška Slatina

Priznanje Rogaški Slatini - Naj javno stranišče 2016

24.11.2016

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen, ki že osem let ocenjuje javna stranišča, je javnemu stranišču v Rogaški Slatini že drugič dodelilo najvišje možno število točk in s tem naziv Naj javno stranišče 2016.

NAJ JAVNO STRANIŠČE 2016 v Rogaški Slatini


19. november je svetovni dan stranišča, ki ga obeležujejo po vsem svetu in s katerim se povečuje ozaveščenost in pripravljenost lokalnih skupnosti za zagotavljanje boljših sanitarnih pogojev. V ta namen je Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen že osmo leto zapored pripravilo akcijo Naj javno stranišče, v kateri je javno stranišče na avtobusni postaji v Rogaški Slatini že drugič doseglo najvišje možno število točk glede dostopnosti, označenosti in urejenosti sanitarnih prostorov in s tem naziv Naj javno stranišče 2016. Komisija je pregledala in ocenila javna stranišča v 70 občinah in na 53 bencinskih servisih. V uporabo so dali tudi brezplačno mobilno aplikacijo “Najbližji WC”, ki je na voljo za operacijske sisteme Android, iOS ter Windows Phone. Glavni namen aplikacije je uporabniku najti najbližje odprto javno stranišče in ga do tja tudi voditi.


Občina Rogaška Slatina je v ocenjevanju sodelovala že tretjič, pri čemer je bila z ocenjevanjem dva krat uvrščena na prvo mesto in en krat na drugo. Ob zagotovitvi dveh javno dostopnih sanitarnih prostorov v centru Rogaške Slatine, je urejena tudi ustrezna označitev obstoječih prostorov, predvsem pa skrb za čistočo in urejenost.


Povezave: