Občina Rogaška Slatina

Posebna pozornost starejšim

22.12.2016

Delež starejših se povečuje, tako v Sloveniji, kot tudi v skoraj vseh ostalih državah EU. Te ljudi smo pogosto ocenjevali kot bolne in onemogle, ki ničesar ne prispevajo k razvoju.

Danes vemo, da s svojimi sposobnostmi, izkušnjami in modrostjo tvorno sodelujejo pri izboljšanju življenja v celotni družbi.


Da so starejši pomembne segment prebivalstva, se zavedamo tudi v naši občini. Ti so skozi vse leto aktivni na različnih področjih, v decembru pa se jim želimo mi zahvaliti za njihov doprinos. Tako v začetku meseca zanje priredimo tradicionalno srečanje. Uradni del srečanja predstavlja program, ki ga pripravijo slatinske osnovne šole ter glasbena in srednja šola, prisotne nagovori tudi župan. Sledi družabni del. V letošnjem letu se je tega srečanja udeležilo več kot 250 občanov, vzdušje pa je bilo odlično.

  Srečanje starejših v 1. osnovni šoli, 6.12.2016


Župan je skupaj s sodelavci obiskal občane Rogaške Slatine v domu upokojencev v Šmarju pri Jelšah in v Pegazovem domu v Rogaški Slatini. Obisk 32 občanov Rogaške Slatine v domu v Šmarju pri Jelšah in 54 občanov v Pegazovem domu je minil v sproščenem vzdušju, nagovoru župana, zdravici in predaji simboličnih daril. Pozornost starejšim izkažemo še preko čestitk, ki jih prejmejo ob obisku članov Društva upokojencev in Karitasa.

   Župana s stanovalci Pegazovega doma Rogaška Slatina, 15.12.2016

  Župana s stanovalci doma starejših v Šmarju pri Jelšah, 12.12.2016


  Srečanje starejših v 1. osnovni šoli, 6.12.2016