Občina Rogaška Slatina

Občini Bled in Rogaška zaznamovani s turizmom

31.12.2016

Na povabilo župana mag. Branka Kidriča je 20. decembra Rogaško Slatino skupaj z uslužbenci občinske uprave obiskal župan Občine Bled Janez Fajfar.

Občini imata pomembno skupno točko, to je turizem, ki je skozi stoletja zaznamoval in pomembno vplival na življenje obeh občin oz. njunih okolij. Povezovanje se je pričelo že pred nekaj leti v sklopu sodelovanja gasilcev PGD Rogaška Slatina in PGD Zasip.

V obeh občinah je turizem kot ena najpomembnejših gospodarskih panog, ki narekuje podobne pristope k ustvarjanju podpornega okolja in urejanja mest, ki sta enaki po velikosti. Po sprejemu na občini ter predstavitvi pomembnejših projektov zadnjega obdobja so gostje obiskali še Anin dvor. Skozi zbirke sta jih popeljala Melita Stiplošek in Sandi Jurkovič. Slednji je ob predstavitvi zbirke Ljudskega muzeja poudaril številne povezave Bleda in Rogaške Slatine preko znanih osebnosti, kar je pri obiskovalcih naletelo na dober odziv.

V nadaljevanju je sledil še ogled mojstrovin iz kristalnega stekla v Steklarni Rogaška ter Kozmetike Afrodita. Gostje so si v večernih urah ogledali še praznično okrašeno mesto in kot so sami dejali, z odličnimi vtisi odpotovali nazaj proti Bledu.