Občina Rogaška Slatina

Zaščite pred poplavami, vabilo na dogodek

16.02.2017

Na dogodek, »Kako se lahko tudi sami zaščitimo pred poplavami«, ki bo v četrtek, 16. 2. 2017, ob 17. uri v Kulturnem centru Rogaška Slatina vabljeni prebivalcem poplavno ogroženih območij v porečju Sotle.

Spoštovani,


ali veste, kje lahko najdete aktualne podatke o pretoku Sotle? Imate doma vse potrebno za primer poplave? Veste, kako nanjo pripraviti vaš dom? Marsikdo pozna odgovore na ta vprašanja, vendarle pa je to znanje, ki ga je potrebno redno utrjevati ter širiti. Poleg ostalih ukrepov namreč s svojo pripravljenostjo in pravilnim ukrepanjem k zajezitvi škode ob poplavah veliko prispeva tudi vsakdo izmed nas. Zato prijazno vabljeni, da se nam pridružite na dogodku:

»Kako se lahko tudi sami zaščitimo pred poplavami«,

ki bo v četrtek, 16. februarja 2017, ob 17. uri

v sejni sobi Kulturnega centra Rogaška Slatina

(Celjska cesta 3a, 3250 Rogaška Slatina; 1. nadstropje).

Prijazno vas prosimo, da pred dogodkom izpolnete tudi kratek vprašalnik, s čimer nam boste pomagali pri načrtovanju ustreznih poudarkov dogodka.


Na dogodku vam bo predstavnik Agencije RS za okolje predstavil hidrološke napovedi in opozorila, predstavnik Urada RS za zaščito in reševanje bo predstavil konkretne samozaščitne in vzajemne ukrepe , medtem ko bo vodarski strokovnjak Jože Papež povedal več o poplavah, predstavil celostno sliko urejanja voda in izpostavil nekaj primerov dobre oz. slabe prakse, ki lahko poleg vodarskih ukrepov vplivajo na manjše oz. večje poplavne škode.

Dogodek je namenjen vsem prebivalcem poplavno ogroženih območij v porečju Sotle in poteka v sklopu projekta FRISCO 1, ki v prvi fazi zajema negradbene ukrepe čezmejno usklajenega slovensko-hrvaškega zmanjševanja poplavne ogroženosti. Vode ne upoštevajo državnih meja, visoke vode pa zahtevajo od nas usklajeno ukrepanje.


Vljudno vabljeni!


VPRAŠALNIK

prijazno vas prosimo, da pred dogodkom »Kako se lahko tudi sami zaščitimo pred poplavami« izpolnete kratek vprašalnik (12 vprašanj), s čimer nam boste pomagali pri načrtovanju ustreznih poudarkov dogodka. S klikom na "Naslednja stran" pričnete z izpolnjevanjem vprašalnika.

Najlepša hvala in na svidenje na dogodku!


Projektni partnerji FRISCO1


Partnerji projekta Frisco1