Občina Rogaška Slatina

Občini Rogaška Slatina že šestič naziv Najlepši zdraviliški kraj

23.10.2017

Rogaška Slatina je na prireditvi Turistične zveze Slovenije, ki poteka pod sloganom Moja dežela - lepa in gostoljubna, osvojila 1. mesto in prejela zlato priznanje za najlepše urejen in gostoljuben zdraviliški kraj v Sloveniji.

ROGAŠKA SLATINA , NAJLEPŠE UREJEN ZDRAVILIŠKI KRAJ V SLOVENIJI


Rogaška Slatina je na zaključni prireditvi Turistične zveze Slovenije, ki poteka pod sloganom Moja dežela - lepa in gostoljubna, ponovno osvojila prvo mesto in prejela zlato priznanje za najlepše urejen in gostoljuben zdraviliški kraj v Sloveniji za leto 2017.


To priznanje je bilo občini podeljeno že šestič in dokazuje, da urejeno okolje in odlično turistično ponudbo prepoznajo tudi zunaj meja naše občine. Zlato priznanje predstavlja odlično motivacijo za vse deležnike turizma tudi za delo v prihodnje, kljub temu, da zmagovalec v kategoriji naslednje leto ne more sodelovati v ocenjevanju komisije.


Na zaključni prireditvi Moja dežela - lepa in gostoljubna, ki je potekala 17. oktobra 2017 v Nordijskem centru Planica, so bili podani argumenti komisije za odločitev za podelitev prvega mesta med zdraviliškimi kraji Rogaški Slatini. Ocenjevalne točke, ki so prevesile rezultat v prid prvega mesta, so se nanašale na urejenost prometne infrastrukture, tudi pri mirujočem prometu, odlično vzdrževane zelene površine, dostopnost površin za invalide in urejenost sprehajalnih poti. Opazili so nova vlaganja v turistično infrastrukturo, predvsem pa čistočo in skrb za cone brez avtomobilov. Ocenjevalna komisija posebno pozornost pri ocenjevanju namenja tudi odnosu domačinov in turističnih delavcev do turistov ter zasledovanju principa trajnostnega razvoja.

Zlato priznanje za najlepši zdraviliški kraj v 2017 je sprejel župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič.