Občina Rogaška Slatina

Evropski teden zmanjševanja odpadkov 2017

15.11.2017

Evropska unija si z različnimi ukrepi vrsto let prizadeva spodbujati preprečevanje nastajanja odpadkov. Ena najbolj uglednih in prepoznavnih ozaveščevalnih akcij na tem področju je Evropski teden zmanjševanja odpadkov.

Spoštovani,


Evropska unija si z različnimi ukrepi vrsto let prizadeva spodbujati preprečevanje nastajanja odpadkov. Ena najbolj uglednih in prepoznavnih ozaveščevalnih akcij na tem področju je Evropski teden zmanjševanja odpadkov (v nadaljevanju ETZO), ki jo od leta 2009 organizira Evropska komisija s podporo programa LIFE+. Vsako leto v drugi polovici novembra potekajo en teden aktivnosti, katerih cilj je spodbuditi razpravo o učinkoviti rabi virov in krožnem gospodarstvu ter s tem promovirati trajnostno naravnane prakse.

ETZO poteka letos med 18. in 26. novembrom. Letošnji slogan »Popravi in ponovno uporabi - dajmo stvarem novo življenje« nas vabi k razmisleku o naših navadah in k spremembi obstoječega vedenja vzemi – uporabi - zavrzi k bolj trajnostnemu ravnanju, ki spoštuje izdelke in naravne vire. Cilj letošnjega ETZO je ljudem pokazati, kako enostavno je vdahniti novo življenje stvarem, za katere smo menili, da so postale neuporabne, in najti vrednost tudi v »starih« stvareh.

Center ponovne uporabe je v Sloveniji razvil in udejanil idejo ponovne uporabe, zato vas vabimo, da sem nam pridružite na dogodku ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov,


v sredo , 22. novembra 2017 med 12.00 in 15.00 uro

CPU ROGAŠKA SLATINA, ZC TUNCOVEC, OKP ROGAŠKA SLATINA

S PRIKAZOM MOŽNOSTI POPRAVIL IN PONOVNE UPORABE V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU


Udeleženci dogodka si bodo s pomočjo mojstrov ponovne uporabe ogledali možnosti in tehnike popravil, ki so koristne v vsakdanjem življenju.

Za otroke bo na voljo nagradna igra s poučnim darilcem ponovne uporabe.


Mojstri ponovne uporabe omogočajo novo življenje izdelkom vse dni v letu!

Vljudno vabljeni!

PLAN DOGODKOV V EVROPSKEM TEDNU ZMANJŠEVANJA ODPADKOV OD 20.11. 2017- 24.11.2017


Za več informacij: 041 634 594 dr. Marinka Vovk