Občina Rogaška Slatina

Za varnejši jutri v Občini Rogaška Slatina

15.12.2017

Zavarovalnica Triglav s tradicionalno novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri podpira projekte po vsej Sloveniji. Celjska območna enota zavarovalnice je v okviru letošnje akcije podprla izgradnjo pločnika v Rogaški Slatini.

Zavarovalnica Triglav v akciji Za boljši jutri za večjo varnost pešcev v središču mesta

Zavarovalnica Triglav s tradicionalno novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Posebno pozornost namenja tudi prometni varnosti in najranljivejšim udeležencem v prometu – pešcem. Celjska območna enota zavarovalnice je tako v okviru letošnje akcije podprla izgradnjo pločnika na območju Zdraviliškega trga, ki bo najbolj turistični del mesta še tesneje povezal s preostankom Rogaške Slatine.

Zavarovalnica Triglav del svojih sredstev že četrto leto zapored preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom. Letos je med več kot 20 projekti podprla tudi izboljšanje prometne varnosti pešcev na območju Rogaške Slatine, ki je tudi zaradi bližine zdraviliških kompleksov zelo obiskan. »Poslanstvo Zavarovalnice Triglav je ustvarjanje varnejše prihodnosti. Varnost v cestnem prometu – še posebej, kadar gre za pešce, je ena od rdečih niti naših prizadevanj. Zato smo z veseljem podprli ureditev še ene varnejše točke v Občini Rogaška Slatina,« je povedala Alenka Novak, direktorica Območne enote Celje Zavarovalnice Triglav.


Ne le varnost, ampak tudi trajnost

Nov pločnik na območju Zdraviliškega trga, ki bo zgrajen predvidoma do pomladi, bo najbolj turistični del mesta še tesneje povezal s preostankom Rogaške Slatine in pomagal pri vzpostavitvi trajnostnega prometnega sistema. To je le eden od ukrepov, s katerim želijo v Občini Rogaška Slatina izboljšati kakovost bivanja v občini. »V naši občini se trudimo z različnimi projekti zagotavljati čim večjo varnost vseh udeležencev v prometu. Eden od takšnih je tudi celovita prenova lokalne ceste na Zdraviliškem trgu v centru mesta. Zelo smo veseli, da nas je Zavarovalnica Triglav vključila v širok in raznolik nabor projektov, ki jih bodo podprli v okviru letošnje preventivne akcije »Za boljši jutri«, s čimer so pokazali tudi svojo družbeno odgovornost,« je na simbolični predaji sredstev dejal Branko Kidrič, župan Občine Rogaška Slatina.


Četrto leto akcije Za boljši jutri

Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že četrto leto zapored. V zadnjih treh letih so v Triglavu skozi akcijo podprli že več kot 70 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bodo letos še dobrih dvajset. V preteklih letih so pomagali številnim gasilskim društvom po državi, sofinancirali nakup defibrilatorjev in različnih kompleksnih medicinskih aparatov ter podprli številne druge projekte na področju zdravstva, civilne zaščite, razvoja in varnosti otrok ter poplavne in prometne varnosti.


Prav prometni varnosti v največji slovenski zavarovalnici posvečajo precej pozornosti. Celjska območna enota je tako sredstva v okviru lanske novoletne preventivne akcije namenila za postavitev treh prikazovalnikov hitrosti v občinah Žalec in Šentjur.

Direktoriva OE Zavarovalnice Triglav Celje Alenka Novak predaja donacijo županu mag. Branku Kidriču.