Občina Rogaška Slatina

V Rogaški Slatini nova parkirišča

03.10.2012

V Rogaški Slatini je bilo predano namenu 56 novih parkirnih mest, ki bodo razbremenila parkirišča pri II. osnovni šoli Rogaška Slatina

Pri II. OŠ Rogaška Slatina so v letošnjem poletju uredili 56 parkirnih mest in s tem močno razbremenili obstoječe parkirišče. To je bilo predvsem ob jutranji konici prihoda učenk in učencev v šolo ter ob večjih prireditvah v športni dvorani premajhno.

 

Nova parkirna mesta so uredili na prostoru za šolo, poleg športne dvorane, kjer je bil doslej travnik. Kot je na priložnostni slovesnosti ob predaji parkirnih mest namenu dejal župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, so nova parkirna mesta namenjena predvsem za zaposlene v osnovni šoli, ki so doslej svoja vozila parkirali na parkirišču pred šolo in tako mesta odvzeli ostalim. Tudi med prireditvami v dvorani, predvsem športnimi, bodo nova parkirana mesta omogočila lažje parkiranje. Župan je povedal še, da je celotna investicija vredna 70 tisoč evrov, ki so jih zagotovili v občinskem proračunu. Dela je izvajalo podjetje KI-TAK gradnje iz Rogaške Slatine. Da so nove pridobitve zelo veseli v II. OŠ Rogaška Slatina je dejala ravnateljica mag. Karla Škrinjarič, ki se je v imenu šole županu zahvalila s manjšo pozornostjo. Kratek program ob predaji namenu so oblikovale mlade plesalke in plesalci iz folklorne skupine KD Spominčice ter harmonikar Tilen Medved. (J.S.)

 

Župan mag. Branko Kidrič in mag. Karla Škrinjarič, ravnateljica II. osnovne šole, pri prerezu traku

Prijeten kulturni program ob novi pridobitvi