Občina Rogaška Slatina

Naj javno stranišče 2018 - 3. mesto Rogaški Slatini

18.11.2018

Na sklepni prireditvi Naj javno stranišče 2018, ki je bila 16.11.2018 na Bledu, je Rogaška Slatina prejela odlično tretje mesto za urejenost javnih stranišč v mestu. Priznanje je prevzel g. Saša Kopinč, direktor javnega zavoda.

19. november je svetovni dan stranišča, ki ga obeležujemo po vsem svetu in s katerim se povečuje ozaveščenost in pripravljenost lokalnih skupnosti za boljše sanitarne pogoje. V ta namen je Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB) že deseto leto zapored pripravilo akcijo Naj javno stranišče.

Akcija je namenjena osveščanju javnosti o pomenu stranišč ter kot informacija članom in nečlanom društva, kje v obiskanih občinah in bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji imajo možnost dostopa do sanitarij, ki jih kot svojo temeljno potrebo nujno potrebujemo.

Dne 16.11.2018 je bila v Festivalni dvorani Bled sklepna prireditev Naj javno stranišče 2018. Občina Rogaška Slatina je dosegla 4,76 točke in dosegla odlično 3. mesto.Na prireditvi je direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina g. Saša Kopinč prevzel 3. nagrado za najboljše javno stranišče po oceni društva KČVB.

 

Ob zaključku akcije je izšel Bilten z vsemi podatki o ocenjenih javnih straniščih in na spletni strani http://www.najjavnostranisce.kvcb.si so dopolnili zemljevid – označili vsa ocenjena javna stranišča v letu 2018 ter ažurirali podatke v mobilni aplikaciji »Najbližji WC«, ki je na voljo za operacijska sistema Android in iOS. Glavni namen aplikacije je uporabniku najti najbližje odprto javno stranišče in ga do tja tudi voditi. Mobilna aplikacija je brezplačna.


V Rogaški Slatini stabili ocenjeni dve javni stranišči:

Uporaba obeh javnih stranišč je brezplačna. Obiskovalci imajo na voljo moški in ženski del sanitarij, eno stranišče pa je na obeh lokacijah namenjeno invalidnim osebam. Dostop do javnih stranišč je označen z usmerjevalnimi tablami. Odpiralni čas stranišč na glavni avtobusni postaji je vse dni v tednu od 6. do 21. ure in na mestni tržnici od ponedeljka do sobote od 7. do 18. ure v času odprtja tržnice.