Občina Rogaška Slatina

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Radovan Žerjav prihaja v Rogaško Slatino

05.12.2012

5.12.2012 prihaja na delovni obisk minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Radovan Žerjav. Obiskal bo občinsko upravo, nato si bo ogledal proizvodnjo v Steklarni Rogaška in Anin dvor.

Na povabilo župana Občine Rogaška Slatina, mag. Branka Kidriča, prihaja v sredo, 5.12.2012, na delovni obisk v Občino Rogaška Slatina minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Radovan Žerjav.

Najprej se bo na Občini srečal z županom in njegovimi sodelavci, kjer mu bo župan predstavil trenutno stanje na področju gospodarstva v občini in prioritetne razvojne projekte. Nato si bo minister ogledal proizvodnjo stekla v Steklarni Rogaška in se pogovoril z direktorjem Steklarne, mag. Davorjem Šenijo o aktualni problematiki tega podjetja.

Za tem si bo minister ogledal še najnovejšo pridobitev Občine in sicer Kulturno turistično središče Anin dvor. Tudi ta projekt je bil sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj in resornega ministrstva.

Ob 14.30 bo srečanje z obrtniki, podjetniki in direktorji gospodarskih družb v sejni sobi Kulturnega centra. V uvodu bo minister mag. Radovan Žerjav predstavil državne ukrepe za spodbudo in podporo razvoju gospodarstva v Sloveniji, v nadaljevanju pa bo del razpoložljivega časa namenjen odgovorom na konkretna vprašanja podjetnikov in obrtnikov, vezana na predstavljeno tematiko.

Na koncu srečanja bo minister na voljo tudi za odgovore na vprašanja novinarjev. Predvideva se, da bo zaključek srečanja med 15.30 in 16.00.