Občina Rogaška Slatina

Minister mag. Radovan Žerjav v Rogaški Slatini

07.12.2012

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Radovan Žerjav, je na povabilo župana Občine Rogaška Slatina, mag. Branka Kidriča, 5. 12. 2012 prišel na delovni obisk v Rogaško Slatino.

V uvodnem srečanju na občini, je župan ministru in njegovim sodelavcem predstavil gospodarski utrip občine in prioritetne razvojne projekte v občini.

Minister je skupaj s sodelavci predstavil trenutne aktivnosti ministrstva vezano na razvoj obrti in podjetništva ter podal usmeritve v zvezi s pripravo projektov za Program razvoj regij v novi finančni perspektivi 2014-2020.

V nadaljevanju si je minister ogledal proizvodnjo stekla v Steklarni Rogaška in se pogovoril z vodstvom največje družbe v občini Rogaška Slatina o aktualni problematiki, ogledal si je še novo polnilnico mineralne vode podjetja Hotel Sava Rogaška d. o. o. ter najnovejšo pridobitev občine - Kulturno turistično središče Anin dvor-projekt je bil sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj in resornega ministrstva.

V popoldanskem času se je minister mag. Radovan Žerjav z državno sekretarko mag. Moniko Kirbiš Rojs udeležil srečanja z obrtniki, podjetniki in direktorji gospodarskih družb iz Rogaške Slatine. Na srečanju je predstavil ukrepe Vlade Republike Slovenije za spodbujanje gospodarstva, prav tako pa je prisluhnil izkušnjam, razmišljanjem in predlogom podjetnikov za prihodnje ukrepe.  Razgovori z minostrom na Občini Rogaška Slatina; 5. 12.2012