Občina Rogaška Slatina

RAZPIS VETER V LASEH 2013

16.05.2013

Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zlorabe drog v Občini Rogaška Slatina objavlja RAZPIS VETER V LASEH, za soboto, 18. maja, od 9. ure do 12.30 na igriščih II. osnovne šole. Prijavnine ni, prijavite se lahko do 16.5.2013.

Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zlorabe drog v Občini Rogaška Slatina objavlja

razpis

VETER V LASEH - V SOBOTO, 18. maja 2013


za tekmovanja v akciji "Veter v laseh - šport je življenje, s športom proti drogi" za naslednje discipline:Splošna pravila

V vsaki ekipi mora biti vsaj en udeleženec nasprotnega spola, ki je ves čas v igri. Vsak udeleženec lahko tekmuje samo v eni disciplini, izjemoma v dveh. Tekmovanje v posamezni kategoriji bo izvedeno, če bodo prijavljene najmanj tri ekipe.


Pravila za posamezne discipline

1. KOŠARKA

Ekipo sestavljajo trije igralci in rezerva. Ekipe igrajo na en koš. Zmaga ekipa, ki prva doseže 21 točk, oziroma tista, ki ima vecje število tock po 15 minutah.

Kategorije: ucenci do 5. razreda, ucenci od 6. do 9. razreda, srednješolci


2. ODBOJKA

Ekipa je mešana in šteje 4 igralce ter eno rezervo. Zmaga ekipa, ki osvoji dva seta oziroma tista, ki ima po 15 minutah vec točk.

Kategorije: osnovna šola, srednja šola


3. ROLANJE (PARALELNI SLALOM)

Dolžina proge za paralelni slalom je 30 m, širina 7 m. Rolanje se izvaja na asfaltni podlagi. Tekmovalci vozijo slalom med stožci, ki so postavljeni na progi.

Kategorije:


4. NOGOMET

Ekipa šteje 4 igralce in 2 rezervi. Igralni čas se prilagodi številu prijavljenih ekip.

Kategorije:


5. MED DVEMA OGNJEMA

Ekipa je mešana in šteje največ 8 igralcev. Zmaga ekipa, ki ji po 15 minutah v igri ostane vecigralcev.

Kategorije: učenci do 5. razreda


6. PLES NA VETRU

Plesna točka lahko traja 3-6 minut. Število plesalcev je 3-8, mešano po spolu. Izbor glasbe, vsebina in oblika plesa, je prepuščena ustvarjalnosti skupine. Akrobatski elementi niso želeni. Obleka naj bo čimbolj enostavna, obutev primerna za nastop na asfaltu. 


Prijave se zbirajo na Občini Rogaška Slatina, Oddelku za družbene dejavnosti, vsak delovni dan od 7. do 15. ure, na Športni zvezi Rogaška Slatina vsak ponedeljek, torek, sredo, četrtek od 7. do 9. in od 11. do 13. ter petek od 10. do 14. ure.


Osnovnošolci se lahko prijavijo na I., II. in III. OŠ Rogaška Slatina pri športnih pedagogih, ki bodo prijave posredovali na Občino Rogaška Slatina. Prav tako se lahko prijavijo tudi dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina pri svojih športnih pedagogih. Pri prijavi je potrebno navesti ime ekipe, imena in priimke igralcev, razred, ki ga obiskujejo igralci ter disciplino, v kateri bodo tekmovali.


Prijavite se lahko najkasneje do 16. 5. 2013. Prijavnine ni.

Prijavnica.pdf (246,84 KB)

Vsi udeleženci v akciji prejmejo majice "Veter v laseh", malico, prve tri ekipe ali posamezniki v posamezni kategoriji dobijo še medalje in diplome.

Tekmovanja se bodo odvijala v soboto, 18. maja, od 9. ure na športnih igriščih pri II. OŠ Rogaška Slatina. Zaključila se bodo predvidoma do 12.30 ure. V primeru slabega vremena se prireditev prestavi na naslednjo soboto. Vsi sodelujoči tekmujejo na lastno odgovornost. Organizator za morebitne poškodbe ne odgovarja. Vabimo vas, da se tekmovanja udeležite v čim večjem številu.