Občina Rogaška Slatina

Veter v laseh - s športom proti odvisnosti

23.05.2013

V soboto, 18. maja, je na športnih igriščih pri II. osnovni šoli Rogaška Slatina potekala že 17. akcija "Veter v laseh - s športom proti odvisnosti".

Gre za vseslovensko akcija, ki poteka pod okriljem Športne unije Slovenije, v naši občini pa jo organizira LAS, sodelujejo pa še Športna zveza Rogaška Slatina ter seveda vse tri slatinske osnovne šole in Šolski center Rogaška Slatina.


Cilj te akcije je v prvi vrsti razvoj športa, skozi katerega lahko mladi sproščajo svojo energijo, spoznavajo sebe in druge ter nenazadnje krepijo svoje moči. Gre za prijetno in sproščeno druženje mladih, ki se med sabo pomerijo v različnih športnih disciplinah: košarki, odbojki, nogometu, rolanju, med dvema ognjema in plesu na vetru. Zanimivost ali posebnost tega tekmovanja je, da mora biti pri skupinskih športih v ekipi, vsaj en udeleženec nasprotnega spola, ki je ves čas v igri.


V sončnem in vetrovnem vremenu se ja na igriščih zbralo okoli 150 otrok, ki so za sodelovanje v akciji Veter v laseh prejeli spominske majice, prve tri ekipe v posamezni disciplini pa še diplome in medalje. Ob zaključku prireditve je bilo izžrebanih devet ekip, ki so prejele enodnevne vstopnice za kopanje v Termah Rogaška, Aqualuni ali enodnevni izlet in kopanje v Simonovem zalivu.


Zadovoljni obrazi otrok pa so bili največja nagrada za trud pri organizaciji in izvedbi prireditve.