Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 3.4.2020

03. 04. 2020

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

 

vsi se moramo zavedati resnosti izrednih razmer, v katerih trenutno živimo. Prazne ulice kažejo, kako velika so naša srca. Skupaj smo z ukrepi, skupaj bomo tudi, ko bodo prenehali veljati.

 

Naredimo vse prav, da zajezimo širjenje virusa covid - 19. Ponovno vas prosim, da ravnate odgovorno, po svoji vesti in solidarno do ranljivih skupin, predvsem pa z doslednim upoštevanjem navodil in priporočil pristojnih služb. Samozaščitno obnašanje, higienski predpisi in dosledno upoštevanje napotkov za preprečitev širjenja so trenutno naše edino orožje v boju proti nevidnemu sovražniku. Možnosti okužbe še zdaleč ne bodo hitro izzvenele.

 

Ponovno hvala vsem junakom, ki v teh časih opravljate svoje delo, da naša življenja kljub vsem predpisanim omejitvam, potekajo varno in kolikor se da, normalno. Vašo pomoč bomo še potrebovali. 

 

Še posebej hvala vsem prostovoljcem, ki ste se javili za pomoč in vsem, ki vsakodnevno neposredno pomagate v svoji skupnosti, soseski, kraju. Med nami so ljudje, ki potrebujejo pomoč in tisti, ki jo lahko nudimo. Bodimo solidarni in si pomagajmo!

 

Ostajajmo narazen. Ostajajmo doma.

 

mag. Branko Kidirč

Župan

 

Fotografija govori zase