Ranljive skupine lahko nakupe hrane opravijo tudi v zadnji uri delovnega časa trgovin

04. 04. 2020
Ranljive skupine lahko nakupe hrane opravijo tudi v zadnji uri delovnega časa trgovin

Od danes, 4. aprila 2020, lahko ranljive skupine (invalidi, nosečnice, upokojenci) nakupe opravijo od 8. do 10. ure in v zadnji uri delovnega časa prodajalne z živili. Upokojenci lahko nakup opravijo samo v tem času.
Še vedno velja navodilo, da se v trgovino odpravi samo ena zdrava oseba, brez spremstva otrok. 
Pred vstopom v trgovino si obvezno razkužite roke, nadenite rokavice in zaščitno masko. V trgovini upoštevajte razdaljo med ljudmi, artiklov, ki jih ne boste kupili, se ne dotikajte. Po možnosti plačajte z brezstično kartico. Trgovina ni prostor za družabna srečanja in pomenkovanja.


Določena živila, izdelke in pridelke lahko kupite tudi pri lokalnih pridelovalcih - seznam lokalnih ponudnikov je objavljen v novici Delujmo samozaščitno, zmanjšajmo število obiskov trgovin z živili. Priporočamo, da ponudnika lokalno pridelane hrane  pokličete po telefonu in naročite želeno. Naročena živila naj gre iskat zdrava oseba, brez kliničnih znakov obolenj zgornjih dihal ali drugih bolezni. 


Vsem, ne le ranljivim skupinam, priporočamo, da ne hodite prepogosto v trgovino, ampak nakupe racionalno in vnaprej  načrtujete. Prosite svojce, naj nakup opravijo za vas. Če nimate nikogar, lahko pokličete na gsm 041 372 298- po nakupih za vas bodo odšli prostovoljci in vam želeno blago dostavili na dom.
Preprečimo širjenje okužbe s koronavirusom.  

 

Ravnajmo odgovorno. Ostajajmo doma.