Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 6.4.2020

06. 04. 2020

Spoštovane občanke in občani, 

 

zavedam se, da smo trenutno vsi pod velikimi pritiski, še posebej pa to velja za delavce v zdravstvenem in storitvenem sektorju. 

 

Po tridesetih dneh priprav in boja z epidemijo lahko rečem, da sem soočen z zelo zahtevnimi izzivi, a obenem lahko tudi brez vsakih zadržkov rečem, da delam z najboljšo ekipo na svetu.

 

Ekipo, ki razume pomen odgovornosti do drugih in ostajanja doma ter je hkrati dovolj sočutna, da lastnih sebičnih interesov po socialnih stikih ne postavlja pred koristi celotne skupnosti. Ekipo, ki zmore tudi kakšen nasmešek, kadar ravno ne nosi maske. Ekipo, ki je pripravljena in zmore kljub naraščajoči utrujenosti trdo delati in je nobena težava in  noben virus ne bo premagal. 

 

Seveda bi ob tem lahko izpostavil nekatere posameznike, ki so še posebej močni členi te verige, a tega namenoma ne bom storil. Zato ker vem, da je tudi njim najbolj pomemben ekipni duh, medsebojno spoštovanje in zavedanje, da bomo kmalu lahko spet skupaj.

 

V naslednjih dneh bomo za vsa gospodinjstva na območju občine zagotovili zaščitne maske, namenjene uporabi na nujnih poteh.

 

 

Širimo strpnost, ne okužb. Ostajajmo doma.

 

 

mag. Branko Kidrič

župan