Zbirni center Tuncovec ponovno odpira svoja vrata

10. 04. 2020
Zbirni center Tuncovec ponovno odpira svoja vrata

Javno podjetje OKP Rogaška Slatina d.o.o. obvešča uporabnike storitev, da bo od torka, dne 14.04.2020, ponovno odprt  zbirni center Tuncovec.

 

Odpiralni čas je enak kot je veljal pred zaprtjem.

 

Pri delovanju zbirnih centrov se smiselno upoštevajo določila Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin (Uradni list RS, št. 38/20) in sicer:

 

obvezna uporaba mask in rokavic,

upoštevanje varnostne razdalje dveh metrov,

gibanje v zbirnem centru bo omejeno na pet oseb.

 

Ločeno zbrane odpadke iz gospodinjstev lahko v zbirnih centrih oddajo brezplačno samo uporabniki, ki so vključeni v sistem rednega odvoza odpadkov. Preverjanje o vključenosti uporabnikov zbirnih centrov v sistem ravnanja z odpadki se izvaja na vseh zbirnih centrih. V ta namen se morajo uporabniki izkazati s položnico javnega podjetja OKP Rogaška Slatina d.o.o., ki ne sme biti starejša od treh mesecev. Za potrebe poistovetenja uporabnika in naslovnika položnice je potreben tudi osebni dokument.

 

Gospodarske družbe in samostojni podjetniki lahko oddajajo ločeno zbrane odpadke, ki jih sami pripeljejo, izključno v zbirnem centru Tuncovec in sicer proti plačilu.