Izposoja gradiva po predhodnem naročilu v Knjižnici Rogaška Slatina

16. 04. 2020
Izposoja gradiva po predhodnem naročilu v Knjižnici Rogaška Slatina

Zaradi epidemije in interventnih ukrepov je Knjižnica Rogaška Slatina vključno z enoto v Rogatcu že dlje časa zaprta. Trenutno deluje virtualna knjižnica, vsebine ponujajo na družbenih omrežjih, kar pa uporabnikom ne zagotavlja vsega potrebnega gradiva.

 

Zato s ponedeljkom, 20. aprila 2020, v obeh enotah knjižnice uvajajo izredno storitev za že vpisane člane Knjižnice Rogaška Slatina  –   dostavo knjižničnega gradiva na dom.

 

Izposoja bo potekala ob naslednjih pogojih:

 

Vsak član knjižnice lahko naroči  4 PROSTE knjige na mesec (leposlovje ali stroka) oz. po dogovoru glede na potrebo posameznika.

 

Naročila sprejemajo vsak delavnik (pon.–pet.), med 8. in 11. uro, samo na telefonsko številko 03 818 57 80 za naročila iz obeh enot.

 

Naročila preko portala Moja knjižnica so še vedno onemogočena.

 

Naročeno gradivo bodo po vrstnem redu klicev ali e-sporočil pripravili v vrečke in ga dostavili na hišni naslov, in sicer v Rogaški Slatini ob ponedeljkih, sredah in petkih, med 11. in 15. uro.

 

Po telefonu in e-pošti se identificirajte s številko članske izkaznice.

 

Ob naročilu pripravite / napišite: avtorja, naslov in letnico gradiva. To je obvezno pri naročilu strokovnega gradiva. Če izbor gradiva (samo leposlovje) prepustite knjižničarjem, le-te seznanite o vrsti, žanru ipd., ki bi ga želeli. Svetujejo, da pred oddajo naročila preverite razpoložljivost želenega gradiva na www.cobiss.si.

 

Trenutno izposojenega gradiva ne sprejemajo nazaj, vrnili ga boste, ko bo knjižnica ponovno odprta po rednem urniku.

 

KNJIŽNICA PROSI, DA OB NAROČILU GRADIVA NAVEDETE TOČEN HIŠNI NASLOV IN TELEFONSKO ŠTEVILKO.  Vrečke s knjigami bodo predane izključno na prostem, brez kontakta in v varnostni razdalji vsaj 1,5 metra.

 

Vsi postopki priprave gradiva bodo izvedeni z upoštevanjem navodil NIJZ.

 

Ostajajmo doma, z dobro knjigo v naročju.