Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 17.4.2020

17. 04. 2020

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

 

čas, ki ga preživljamo, je tesnoben in zahteven. Od nas zahteva odpovedovanje in strpnost, odgovornost do nas samih in drugih. In vendar je to tudi čas, ki spodbuja srčnost, pogum in moč solidarnosti.

 

V krizi pridejo na dan nekatere dobre stvari, recimo pomoč sosedom. Hvala vsem, ki skrbite za svoje sosede, ki pokličete koga, ki je v teh dneh osamljen doma, ki razmišljate o tem, kako bomo naše življenje oblikovali in zastavili po, vsaj upam da, skorajšnjem koncu epidemije.

 

Turizem se bo počasi vrnil, podjetja bodo zagnala proizvodnje. Stvari se bodo spremenile, to je gotovo. V katero smer bodo šle, ni čisto in samo odvisno od nas samih, prav gotovo pa lahko vplivamo na to. V prav takem položaju je tudi občina, ki se bo morala odločiti, katere zastavljene investicije bo speljala in kaj bo morda prestavila nekoliko v prihodnost. Vemo pa, da bomo javni denar skušali porabiti za projekte, ki bodo namenjeni dvigu kakovosti življenja v naši lokalni skupnosti.

 

Daleč najbolj pomembno je naše zdravje, je naša medsebojna povezanost, ki se kaže v pripravljenosti pomagati sočloveku, je naša solidarnost, je naš občutek za skupnost. 

 

Ostanite doma in s tem prispevajte k zmanjšanju možnosti okužb.

 

mag. Branko Kidrič

ŽUPAN