Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 30.4.2020

30. 04. 2020

Drage občanke, dragi občani,

 

čeprav so ulice prazne, so glave polne misli. Kar se je na začetku zdelo kot slab film, je naenkrat postalo resničnost; mineva že drugi mesec obdobja, ki ga prav gotovo ne bomo nikoli pozabili. 

 

Razmere, ki jih je povzročila pandemija bolezni Covid-19, so nas kot družbo in lokalno skupnost postavile pred veliko preizkušnjo. Delovanje občinske uprave se je v prvi vrsti usmerilo v podporo delovanju občinskega štaba Civilne zaščite ter v izvajanje tistih preventivnih ukrepov, ki so po navodilih stroke najučinkovitejši za omejevanje in preprečevanje širjenja virusa. Hvala, ker še vedno vzorno spoštujete navodila strokovnjakov in pozive Civilne zaščite in občinske uprave ter dosledno upoštevate ukrepe, saj s tem varujete svoje zdravje, zdravje bližnjih in zdravje celotne skupnosti. 

 

Nikomur ni lahko. Ne tistim, ki ste doma, ne tistim, ki ste v službi, ne otrokom, ne šolarjem, ne upokojencem, ne podjetnikom, ne obrtnikom, ne bolnim, ne prostovoljcem. Moja zahvala pa gre čisto vsem. Pokazali ste solidarnost in pogum, ki ju premorejo le največji. Ob iskreni čestitki pred praznikom dela vas ponovno prosim, da praznovanja, zaradi varovanja zdravja, omejite na ožji družinski krog.

 

Koronavirus bomo premagali. Ker znamo stopiti skupaj in poskrbeti drug za drugega. Ostajajmo doma.

 

                                                                                                                                                                                         mag. Branko Kidrič

                                                                                                                                                                                                  ŽUPAN