Nova Palčkova hišica na starem mestu

20. 05. 2020
Nova Palčkova hišica na starem mestu

V Občini Rogaška Slatina, na Janini,  je postavljena nova Palčkova hišica, ki je sestavni del uresničevanja akcijskega načrta v okviru sprejete Strategije trajnostnega razvoja in trženja turistične destinacije Rogaška Slatina v obdobju 2020 – 2027.

 

Razgledni paviljon s počivališčem, katerega konstrukcija se je porušila v letu 2018, je rekonstruiran v enaki obliki in materialu, kot pred rušitvijo. V vmesnem času je bilo potrebno urediti lastništvo nepremičnine, pridobiti potrebno dokumentacijo in soglasje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije ter Zavoda za gozdove.

 

Lesen paviljon na betonskih podstavkih je bil sicer postavljen v sredini 20. stoletja iz lesenih elementov pokritega sprehajališča, ki je bilo odstranjeno in je nekoč stalo pred hotelom Park. Pred tem je na tej razgledni točki ob sprehajalni poti na Janini, stal historičen lesen paviljon s stožčasto slamnato streho viden na starih upodobitvah in vedutah zdravilišča.

 

Izdelavo in postavitev Palčkove hišice je izvedlo podjetje Panles oprema d.o.o. iz Rogaške Slatine za vrednost 21.350 evrov.

 

Vabljeni k obisku!