Nov most na Zdraviliškem trgu

26. 05. 2020
Nov most na Zdraviliškem trgu

Center Rogaške Slatine je povezan z zunanjo obveznico tudi preko lokalne ceste, ki pelje iz Zdraviliškega trga in v nadaljevanju po Stritarjevi ulici na priključek v naselju Irje. Ta vpadnica je precej obremenjena, zato je smiselno, da so tudi voziščni elementi kvalitetno izvedeni.

 

Že več let se je ugotavljalo, da obstoječi most na tej cesti na Zdraviliškem trgu ni več sposoben prevzemati obremenitev množice različnih vozil. Zato je občina naročila projektno dokumentacijo za novi most. Na javnem razpisu izbrani izvajalec, podjetje Tadina gradnje d.o.o. iz Rogaške Slatine, je vsa dela izvedlo v pogodbenem roku dveh mesecev.

 

V sklopu investicije so bili zgrajeni novi oporniki, voziščna konstrukcija, ki je razširila vozišče na 5,5 metrov s pločnikom širine 1,5 metra. Vsebino projekta je predstavljala tudi kamnita zaščita brežin Irskega potoka. Posebna pozornost pa je bila dana tudi hortikulturni ureditvi okolice. 

 

Celotna investicija, vključno s projektno dokumentacijo, nadzorom in izvedbo gradbeno obrtniških del, je stala 165.000 evrov. Potrebna sredstva so bila zagotovljena v proračunu Občine Rogaška Slatina.

Nove kamnite zaščite brežin Irskega potoka ob mostu