Skrbno z gozdom

26. 05. 2020
Skrbno z gozdom

Zadnji teden v mesecu maju obeležujemo teden gozdov, v okviru katerega se povežejo vse institucije, ki skrbijo za gozdove in predstavljajo pomen gozda in gozdarstva.

 

Skrbno z gozdom!

 

Letošnji teden gozdov, ki pod geslom Skrbno z gozdom! poteka od 25. do 31. maja, poudarja predvsem promocijo pravil ustreznega obnašanja v gozdu, zapisanih v Gozdnem bontonu, spoštovanje pravic lastnikov gozda, ter trenutno aktualni temi vožnje v naravnem okolju in obiskov zavarovanih gozdnih območij.

 

Občina Rogaška Slatina ima zavarovan gozd v srcu mesta. In krajinski park na Boču.

 

Z Odločbo o zavarovanju drevesnih in gozdnih parkov zdravilišča Rogaška Slatina ter gozdov v njegovi okolici (Uradni list LRS, št. 29/52) je država gozdovom v centru Rogaška Slatina podelila poseben status. Širše območje Boča je zavarovano kot krajinski park. Zaznamujejo ga strnjeni in ohranjeni gozdovi, z zaplatami travnikov. Krajinski park Boč je del evropskega ekološkega omrežja NATURA 2000.

 

Ohranjamo zelena pljuča našega mesta v dobri formi.

 

Gozd je je naše naravno bogastvo!

 

V gozdu smo vedno le obiskovalci. Ravnajmo skrbno z gozdom. Najmanj, kar lahko storimo je, da smo ob obisku obzirni do drugih obiskovalcev, do gozdnega ekosistema, do lastnikov gozdov in tistih, ki v njem delajo. Bodimo pozorni na življenjski prostor živali. Za seboj pustimo čim manj sledi.

 

Naj bo gozd ob tvojem odhodu takšen, kot je bil ob tvojem prihodu.