Mednarodni festival izobraževalnih programov o varovanju vode WEP EFFECT 2020, 24. in 25. septembra 2020 v Rogaški Slatini

27. 08. 2020
Mednarodni festival izobraževalnih programov o varovanju vode WEP EFFECT 2020, 24. in 25. septembra 2020 v Rogaški Slatini

Osnovna ideja projekta Vodni agent je vzpostavljanje mednarodnega sodelovanja in povezovanja preko izmenjave podatkov porabe vode, ki vzpodbuja premišljeno ravnanje z vodo.

 

V Rogaški Slatini se trajnostnega pomena kvalitetne vode za življenje še posebej zavedamo, saj je voda iz našega območja  Donat Mg  svetovno prepoznana kot mineralna voda z največjo vsebnostjo magnezija. Vsakoletna poročila javnega podjetja OKP Rogaška Slatina d.o.o. o kvaliteti pitne vode na našem območju izkazujejo, da je pitna voda na podlagi izvedenih mikrobioloških in fizikalno-kemijskih preskušanj ocenjena kot zdravstveno ustrezna pitna voda.

 

Neonesnaženi vodni viri so predpogoj za zagotavljanje zdravstveno ustrezne pitne vode vsem uporabnikom. Varna oskrba s pitno vodo temelji na varovanju virov pitne vode z vodovarstvenimi območji, opredeljenimi s predpisi, na katerih je prepovedana oziroma omejena vsaka dejavnost ali poseg v prostor, ki bi ogrožal kakovost ali količino vodnih virov. V neposredni bližini vodnih virov so omejitve dejavnosti v prostoru zelo stroge, z oddaljevanjem od črpališč in zajetij pa je ureditev varovanja milejša.