Angažiranje gasilskih enot za ureditev con v Pegazovem domu

17. 09. 2020
Angažiranje gasilskih enot za ureditev con v Pegazovem domu

Z angažiranjem gasilcev so se vzpostavile varnostne cone različnih obravnav v Pegazovem domu Rogaška Slatina, kjer je bilo včeraj zabeleženih 13 okužb s Covid - 19 med oskrbovanci. Začasno premeščanje oskrbovancev znotraj ločenih con je namenjeno preprečevanju možnosti prenosa okužb v čim večji meri.

 

Z vzpostavitvijo kontejnerja (vstopne točke) pred zgradbo se bo izvajanje varnostnih ukrepov še okrepilo, vse z namenom zmanjšanja možnosti bodočih okužb.

 

Obvestilo v zvezi z okužbo Covid - 19 v domu oskrbovancev je dostopno tudi na spletišču Pegazovega doma.

 

Občina Rogaška Slatina je izvajalcu socialno varstvenih storitev ponudila tudi pomoč v obliki zaščitne opreme, s katero sicer dom zaenkrat razpolaga v zadostnem številu.

 

Ponovno objavljamo Priporočila za starejše v času epidemije nove virusne bolezni Covid - 19, ki jih je objavil NIJZ in tudi mlajše populacije spodbujamo k skrbnemu upoštevanju le teh.

 

Kljub preklicu epidemije, se koronavirus po državi še naprej pospešeno širi, okužbe pa so razpršene po vsej Sloveniji. Žal se tudi v naši občini število okuženih povečuje, zato občanke in občane pozivamo, da spoštujete priporočila NIJZ.

 

Ostanite zdravi.

  

Pegaz