Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 15.10.2020

15. 10. 2020
Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 15.10.2020

Spoštovane občanke in občani,

 

glede na to, da se epidemiološka slika v državi slabša, vas ponovno  pozivam k doslednemu spoštovanju ukrepov za preprečevanje okužbe s COVID – 19.

 

Z jutrišnjim dnem stopajo v veljavo novi ukrepi, ki ponovno omejujejo naš vsakdan. Pred nami je obdobje, ki je že sicer polno prehladnih in drugih virusnih obolenj, zato je skrb za zdravje nadvse pomembna. Z odgovornim in samozaščitnim ravnanjem bomo uspeli okužbo zajeziti in tako zaščititi najranljivejše skupine. 

 

Poleg nošnje mask v zaprtih prostorih je obvezno razkuževanje rok in dosledna higiena kihanja in kašljanja. Vsi ne nujni obiski trgovskih centrov in drugih zaprtih prostorov, kjer se zbira veliko število ljudi, so odsvetovani. Če imamo kakršne koli znake okužbe, ostanemo doma in se o svojih simptomih posvetujemo z zdravnikom na daljavo. 

 

Le z doslednim upoštevanjem vseh priporočil in ukrepov bomo pri zajezitvi okužbe ponovno uspešni. Prihodnji teden se bo na temo aktualne epidemiološke situacije sestal tudi Občinski štab civilne zaščite Občine Rogaška Slatina;  v kolikor potrebujete kakšno pomoč pri zadovoljevanju najnujnejših potreb, se lahko tudi prej obrnete na občinske strokovne službe.

 

Samozaščitno ravnanje je ključno. Ostanite zdravi! 

 

 

mag. Branko Kidrič

                                                                                                                                      ŽUPAN