Nalezimo se dobrih navad

20. 10. 2020
Nalezimo se dobrih navad

Na Ministrstvu za zdravje, so  v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pripravili kampanjo »Nalezimo se dobrih navad«, ki je glede na aktualno stanje v zvezi s poslabšano epidemološko situacijo v Sloveniji še kako aktualna. 

 

Z njo ozaveščajo, da lahko z upoštevanjem pravil stroke (umivanje rok, nošenje maske in vzdrževanje distance ter tudi z uporabo aplikacije #ostanizdrav) pred širjenjem novega koronavirusa zaščitimo sebe in s tem tudi druge. Upajo, da bodo ta priporočila postala dobre navade vseh nas. Uradna spletna stran kampanje živi na naslovu www.dobre.navade.si, spremljate nas lahko tudi na FB ministrstva za zdravje.

 

https://www.gov.si/teme/kampanja-covid-19-nalezimo-se-dobrih-navad/

 

Priporočamo tudi ogled higienskih navodil NIJZ https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19  

 

Higienski ukrepi proti koronavirusu: najbolj preprosti ukrepi so pri preprečevanju virusa zelo učinkoviti, če se jih le dosledno držimo. Pazimo na redno uporabo maske na javnih površinah, poskušamo se ne dotikati obraza, bolj pogosto si umivajmo roke, če pa to ni možno, si jih razkužimo, ohranjamo varno razdaljo, kašljamo in kihamo v rokav ter ostanemo doma, ko se ne počutimo dobro in imamo vročino.

 

Ostanimo zdravi, varujmo šibkejše!

Rok si ne umiva rok, jaz si jih redno