Najnujnejše informacije v času epidemije na enem mestu

01. 04. 2021
Najnujnejše informacije v času epidemije na enem mestu

Vsak posameznik lahko pomembno prispeva k preprečevanju širjenja virusa. Najpomembnejše je upoštevanje previdnostnih ukrepov, to pomeni vzdrževanje varnostne razdalje, skrb za higieno rok, pravilno nošenje maske. Zmanjšajmo stike in v primeru bolezni ostanimo doma.

Informacije o testiranju, cepljenju, delovanju zdravstvene službe in lekarne

 

Preberite   obvestilo glede možnosti testiranja s hitrimi testi v ZP Rogaška Slatina in ZD Šmarje pri Jelšah.

 

 

Prijava na cepljenje je možna tukaj, vsa vprašanja in odgovori v zvezi s cepljenjem so dostopna na tej povezavi.

 

Informacije v zvezi z zagotavljanjem dežurstev, nujne medicinske pomoči in nujne zobozdravstvene pomoči so dostopne tukaj. 

 

Lekarna Rogaška Slatina ima odpiralni čas: ponedeljek - petek: 7.30 - 19.00, sobota: 7.30 - 13.00, nedelje in prazniki: 9.00 - 12.00, za informacije so dosegljivi tudi na tel.  (03) 812 10 40.

Informacije o trenutno veljavnih ukrepih

Do semaforja sproščanja ukrepov dostopate tukaj.

 

S klikom na https://www.gov.si/zbirke/seznami/ukrepi-za-zajezitev-sirjenja-covid-19-po-regijah/ preverite, kateri ukrepi so trenutno veljavni na območju Savinjske regije.

 

Podatke o številu okuženih najdete na tej povezavi; podatki na ravni občin se ažurirajo dnevno in so objavljeni med 15.00 in 16.00 uro popoldne za prejšnji dan. Aktualni ukrepi in omejitve se prav tako obnavljajo: https://covid-19.sledilnik.org/sl/restrictions.

 

V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim koronavirusom je Vlada RS vzpostavila klicni center, dosegljivi so od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, na brezplačni telefonski številki 080 14 04.

 

Informacije o kontaktni številki za pomoč, delovanju javnih prevozov in mestne tržnice

 

Za pomoč pri organizaciji nujnih prevozov, dobave zdravil iz lekarne ali najnujnejših prehranskih izdelkov med karanteno lahko pokličete gsm 041 372 298.  

 

Sproti dopolnjevan seznam lokalno pridelanih prehranskih izdelkov in prehranskih izdelkov iz samopostrežnih trgovin (z organizirano dostavo na dom) ter možnost dostave toplih obrokov na dom v Rogaški Slatini je dostopen na tej povezavi.  Mestna tržnica obratuje nemoteno.

 

Avtobusni prevoz za starejše občane ob sredah deluje po objavljenem voznem redu. 

Taxi služba deluje.

 

Knjižnica Rogaška Slatina deluje po objavljenem urniku. Knjige lahko vrnete tudi zunaj delovnega časa v ta namen nameščen vračalnik gradiva.

 

Javna stranišča na naslovu Kidričeva ulica 1, Rogaška Slatina (glavna avtobusna postaja) in Kidričeva ulica 1a, Rogaška Slatina (parkirna hiša Center) so odprta, postavljeno je tudi začasno, prenosno stranišče pri Zdravstveni postaji Rogaška Slatina (Celjska cesta 10, Rogaška Slatina).

 

Kontaktni podatki Občinskega štaba civilne zaščite Občine Rogaška Slatina: 

Roman KROPEC, poveljnik Občinskega štaba CZ

Telefon služba: (05) 99 52 083

GSM: 051 647 310

Marko DROFENIK, namestnik poveljnika Občinskega štaba CZ

Telefon služba: (03) 81 81 714

GSM: 041 583 648

Informacije o psihosocialni pomoči

 

Obvestilo Centra za socialno delo Celje, enota Šmarje pri Jelšah  v zvezi s psihosocialno pomočjo med epidemijo. 

 

Od 2.11.2020 naprej do nadaljnjega je tudi v okviru ZD Šmarje pri Jelšah psihosocialna pomoč nudena na telefonski številki 041 849 091 od 7. do 15. ure. Otroci, mladostniki in odrasli lahko torej pokličejo za psihološko podporo, pogovor. Več informacij najdete na spletni strani zd-smarje.si ali na e-mailu simona.dijak@zd-smarje.si.

 

Društvo psihologov Slovenije na svoji spletni strani nudi številne koristne nasvete. NIJZ - jev brezplačni telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19, 080 51 00 je 14.11.2020 ponovno zaživel.

 

Ženske in otroci - žrtve nasilja, pokličejo 24-urno svetovalno linijo SOS telefona. Svetovanje na brezplačni, anonimni in zaupni telefonski številki 080 11 55 bo na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Poslovanje Občine Rogaška Slatina in Krajevnega urada Rogaška Slatina

Občina Rogaška Slatina od 1.6.2021 ponovno uvaja osebno delo s strankami, v času uradnih ur. Prosimo za spoštovanje veljavnih ukrepov za preprečevanje koronavirusa.

Kontakti vseh javnih uslužbencev so dostopni tukaj. Čeprav vložišče na Občini Rogaška Slatina še naprej posluje po običajnem urniku, v  občinski upravi stranke pozivamo, naj vloge pošiljajo pisno po pošti na naslov Izletniška ulica 2, 3250 Rogaška Slatina ali po elektronski pošti na naslov  ter tako pripomorejo k zaščiti sebe in zaposlenih v občinski upravi.

 

Urejanje osebnih stanj občanov je možno osebno urejati na uradne dneve na Krajevnem uradu Rogaška Slatina, na sedežu Občine Rogaška Slatina, Izletniška ulica 2, 3250 Rogaška Slatina.  

Informacije o higienskih priporočilih

 

Higienska priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 so dostopna na tej povezavi.

 

Kako lahko pomagamo

 

Zakaj ne bi namenili odstotka svoje dohodnine humanitarnim organizacijam, ki pomagajo občanom, ki so se zaradi epidemije znašli v stiski? Zaradi tega sami ne boste nič finančno prikrajšani, morda pa boste pomagali komu, ki vašo pomoč resnično potrebuje. Kako lahko to storite? Izpolnite obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, vanj morate vpisati svoje podatke in ga poslati na naslov: Davčni urad Celje, p.p. 399, Aškerčeva ulica 12, 3000 Celje.

 

Ponovno se zahvaljujemo vsem občankam in občanom, ki odgovorno in vestno upoštevate vse ukrepe in priporočila pristojnih služb. Bodimo zgled še naprej – spoštujmo ukrepe, ostanimo doma! Zase. Za bližnje. Za skupnost. Poskrbimo zase in za svoje bližnje, nalezimo se dobrih navad. Brez družbene odgovornosti ne moremo zagotoviti nemotene dostopnosti zdravstvenih storitev in trajnostnega razvoja. Odgovornost do drugih je v rokah vsakega od nas.

 

Skupaj zmoremo.