V Zdravstveni postaji Rogaška Slatina dve novi pediatrični ambulanti

22. 10. 2020
V Zdravstveni postaji Rogaška Slatina dve novi pediatrični ambulanti

V Občini Rogaška Slatina je zaključena izvedba projekta ureditve dveh novih pediatričnih ambulant s spremljevalnimi prostori v izmeri 196 m2 v nadstropju novozgrajenega objekta ob Zdravstveni postaji Rogaška Slatina.

 

Ob zaključku del in ogledu prostorov je župan, mag. Branko Kidrič,  povedal: »Pridobitev dveh pediatričnih ambulant je velik korak pri razvoju primarnega zdravstva v Rogaški Slatini. S tem potrjujemo svojo vizijo razvoja, saj smo prostore odkupili že pred dvema letoma, čeprav še nismo povsem natančno vedeli, kakšen bo njihov namen. Vendar, če bi danes, ko smo na osnovi vztrajnosti in prizadevanj vodstva ZD Šmarje pridobili pediatra, ki smo ga potrebovali vrsto let, šele začeli razmišljati, v katere prostore bi ga dali, bi pediater zagotovo odšel kam drugam. S tem želimo samo poudariti, da so občinska sredstva v višini 500.000 EUR, vključno z nakupom prostorov, gradbeno obrtniškimi deli in nabavo opreme, vložena na pravi način. Enako pomembno kot novi prostori pa je tudi dejstvo, da z delom pričenja nov zdravstveni tim z mlado pediatrinjo na čelu.«

 

V sklopu projekta sta bili urejeni dve novi pediatrični ambulanti z zdravniško in sestrsko sobo ter previjališčem, vsaka ambulanta ima svojo čakalnico z otroškim kotičkom, prav tako je urejena posebna soba za izolacijo. V sklopu investicije je urejena tudi čajna kuhinja z garderobami za zaposlene v pediatričnih ambulantah. Sredstva za izvedbo investicije je v celoti zagotovila Občina Rogaška Slatina, medtem ko je strošek opreme novih prostorov v vrednosti 50.000 EUR pokril Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah iz naslova amortizacije.

 

Verjamemo, da bodo najmlajši in njihovi starši v novih prostorih pridobili še več topline, predvsem pa ustrezno zdravstveno oskrbo.

 

 

 

 

Zdravstven tim ob predaji prostorov namenu, 21.10.2020

Novi prostori, namenjeni najmlajšim

Dr. Matej Slivnik, mag. Branko Kidrič, župan in mag. Jasna Žerak v novih prostorih