Delovanje JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah

27. 10. 2020
Delovanje JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah je po navodilih Ministrstva za zdravje spremenil način testiranja pacientov s sumom na Covid -19.

 

Testiranje na Covid - 19 od danes, dne 27. 10. 2020 opravljajo le pri osebah nad 60 let, pri pacientih s pridruženimi boleznimi, osebami z imunsko pomanjkljivostjo pa ne glede na starost. Testirajo tudi osebe z epidemiološko indikacijo, torej tiste, ki so na izpostavljenih delovnih mestih kot so bolnišnice, zdravstveni domovi, domovi za starejše … Pacienti naj  se v primeru znakov obolevnosti telefonsko obrnejo na svojega lečečega zdravnika, ki bo odredil izolacijo, glede na stopnjo izraženosti bolezni.

 

V ZD Šmarje pri Jelšah imajo odprte vse dejavnosti splošnih ambulant ter zobozdravstva, fizioterapije in pediatrije. Po navodilih Ministrstva za zdravje pa trenutno ne opravljajo preventivnih dejavnosti na področjih zdravstvene vzgoje, zobozdravstvene vzgoje ter referenčnih ambulant.  

 

Vse uporabnike zdravstvenih storitev naprošajo naj uporabljajo ter aplikacijo »Pri zdravniku«, telefon (03 818 37 84 ali 03 818 37 00) pa naj prepustijo pacientom, ki se težje znajdejo s sodobnimi komunikacijskimi orodji. Trenutno delajo vse ambulante po delovnem razporedu, tako, da so zdravniki telefonsko dosegljivi v svojih ordinacijah.

 

Najbolj preprosti ukrepi so pri preprečevanju virusa zelo učinkoviti, če se jih le dosledno držimo. Pazimo na redno uporabo maske na javnih površinah, poskušamo se ne dotikati obraza, bolj pogosto si umivajmo roke, če pa to ni možno, si jih razkužimo, ohranjamo varno razdaljo, kašljamo in kihamo v rokav ter ostanemo doma, ko se ne počutimo dobro in imamo vročino.