Občina krepi socialnovarstveno podporo, brezplačni prevoz za starejše še vozi

06. 11. 2020
Občina krepi socialnovarstveno podporo, brezplačni prevoz za starejše še vozi

Kljub številnim vladnim ukrepom, med katerimi je tudi omejitev gibanja na občine, nekateri občani potrebujejo nujni prevoz, ki ga pod posebnimi pogoji in upoštevajoč predpisane omejitve, brezplačno, še vedno nudi projekt sredinega avtobusnega prevoza za starejše. Nujni brezplačni prevozi so za nekatere občanke in občane, ki ne vozijo oziroma nimajo razvite socialne mreže in živijo izven mestnega središča, ob tem pa imajo nizke mesečne dohodke, edina možnost, da lahko opravijo različne, tudi življenjsko pomembne, storitve. V času epidemije koronavirusa, ko so starejši ljudje ena najranljivejših skupin, so po oceni občinskih strokovnih služb prevozi ključnega pomena; zato se bodo še naprej izvajali, a pod posebnimi higienskimi pogoji.

 

Občina poleg tega starejšim, invalidnim, bolnim in drugim upravičencem zagotavlja storitev možnost dostave na dom, po predhodnem klicu. V projekt pomoči občanom se vključuje tudi Rdeči križ in Župnijska Karitas. Občina Rogaška Slatina je za lažjo premostitev tega negotovega obdobja okrepila socialnovarstvene programe; pomoč za starejše, invalidne, bolne in druge zagotavlja s storitvami nakupa in dostave najnujnejših živil oziroma zaščitne opreme in zdravil.

 

Občina Rogaška Slatina je šole na območju pozvala, da o morebitnih potrebah po toplih obrokih staršem šoloobveznih otrok pošljejo pozive. Nanj se lahko prijavite do 8. 11. 2020 na e-naslove osnovnih šol.

 

Občinski štab civilne zaščite skupaj z Občina Rogaška Slatina na spletni strani občine zagotavlja najpomembnejše informacije za občane v času epidemije, tako s področja dobave prehranskih izdelkov, kot zagotavljanja psihosocialne pomoči in izvajanja drugih ukrepov; v pripravi pa je tudi nenaslovljena poštna pošiljka z vsemi potrebnimi informacijami za občane v času epidemije. Del sredstev, namenjenih novoletni okrasitvi kraja, bomo v letošnjem letu prerazporedili za socialnovarstvene potrebe občanov med epidemijo.

 

Hvala, ker smo drug drugemu v oporo. Ostanite zdravi.