Obvestilo o uporabi zunanjih otroških igrišč

12. 11. 2020
Obvestilo o uporabi zunanjih otroških igrišč

Vse starše, katerih otroci so uporabniki zunanjih športnih in otroških igrišč pozivamo, da zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa, dosledno upoštevajo in spoštujejo preventivne ukrepe za preprečevanje virusa tudi pri uporabi igral in igrišč na prostem. Poskrbite za primerno medosebno razdaljo, ne družite se v skupinah z več kot 6 ljudmi in uporabljajte zaščitno masko. Ker je na igriščih več kontaktov z igrali in orodji, je pomembno, da si po uporabi temeljito umijete roke in tako zmanjšate možnost prenašanja povzročitelja okužbe nase ter na druge osebe in predmete, ki se jih dotikate.

 


Z upoštevanjem vseh navedenih ukrepov bomo zmanjšali možnost za okužbo in s tem ščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov mora odgovornost prevzeti vsak posameznik.



Zavedamo se, da je sedaj čas počitnic in si mnogi starši in otroci želijo preživeti svoj čas zunaj na igrišču, vendar predlagamo, da se raje odločite za sprehod v bližnjo naravo, kjer se ne zadržuje večje število oseb.



V primeru, da se priporočil in navodil za preprečevanje širjenja okužbe z virusom ne bo upoštevalo, bomo prisiljeni zapreti vsa igrišča in igrala  do izboljšanja razmer.
 

 

Nalezite se dobrih navad, poskrbite zase in za bližnje.

V času epidemije se raje posamično gibajmo na odprtih površinah