Občina tudi v drugem valu epidemije zagotavlja pomoč občanom

20. 11. 2020
Občina tudi v drugem valu epidemije zagotavlja pomoč občanom

Občina Rogaška Slatina med epidemijo zagotavlja pomoč z oskrbo najnujnejših izdelkov občanom, ki si le tega ne morejo zagotoviti sami; z javnimi uslužbenci občinske uprave izvajamo tudi nujne zdravstvene prevoze občanov. Sodelujemo v razvozu toplih obrokov za učence in dijake ter zagotavljamo zaščitno opremo za ustanove, ki skrbijo za rizične skupine občanov. Izvajamo obveščanje o smiselnosti samozaščite in ukrepi za preprečevanje širjenja virusa ter možnosti oskrbe občanov z lokalnimi prehranskimi izdelki.

 

Župan, mag. Branko Kidrič, je sprejel sklep, po katerem lahko vrtec med epidemijo obiskujejo vsi otroci, kjer sta oba starša zaposlena in nihče od njiju ne more delati od doma oziroma nimata drugega ustreznega varstva.

 

Eden izmed ukrepov zaradi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 je tudi oprostitev plačila najemnin najemnikom poslovnih prostorov v lasti Občine Rogaška Slatina in uporabnikom javnih površin v lasti občine za gostinsko ter trgovinsko ponudbo, za katere velja prepoved (tudi delna) ponujanja in prodaje blaga in storitev, za obdobje od 19. oktobra 2020 do preklica veljavnosti ukrepov. 

 

Dokazali smo, da znamo za dobrobit vseh nas stopiti skupaj. Pokažimo solidarnost do zdravstvenih delavcev, ki z vsemi močmi skrbijo za našo varnost in zdravje. Ob vsem tem pa ne pozabimo, da so predpisani ukrepi dobronamerni in vzemimo trenutno situacijo kot začasno stanje, ki se bo ob doslednem upoštevanju ukrepov zagotovo in kmalu izboljšala. Nenazadnje pa ne smemo pozabiti na pozitivno naravnost in krepitev svojega zdravja.

 

Zmoremo, to smo že dokazali. Že vnaprej – hvala za spoštovanje in upoštevanje ukrepov.