Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 8.12.2020

08. 12. 2020
Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 8.12.2020

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

 

naše izkušnje z epidemijo COVID -19 se lahko zelo razlikujejo. Življenje nekaterih teče naprej z le majhnimi spremembami dalje, drugim se je življenje postavilo na glavo. Lahko smo skrbeli za bližnje ali bili zanje v skrbeh. Nekateri so zboleli in ozdraveli brez večjih težav, veliko vas dnevno pomaga sosedom in prijateljem. Okužba se  lahko kaže na različne načine, bodisi s hujšim potekom, bodisi z blago simptomatiko ali brez nje. Ravno zato so najenostavnejši ukrepi, kot je nošenje maske in upoštevanje medsebojne razdalje še kako nujni.

 

Očitno bo letošnji praznični december zaradi razmer drugačen kot običajno, pa čeprav se obeta skorajšnji začetek cepljenja. Ponovno si zaželimo, da se življenje kmalu povrne na stare tirnice, ko se bomo spet pogosteje pogovarjali o običajnih vsakdanjih zadevah, ne le o zdravju in obremenjenosti zdravstvenega osebja. Takrat bomo lahko ponovno načrtovali in gradili zdaj zamrznjene sanje.

 

Z omejevanjem gibanja smo izgubili velik del osebne svobode, a hkrati s to omejitvijo smo pridobili nekakšno vzpodbudo, da podrobneje spoznamo naše domače okolje, domače pešpoti in bližnje  gozdove. Samo na vrh Boča je potrebno iti, da ujamemo sončne žarke, Lahko smo zadovoljni ob spoznanju, da imamo srečo, ker bivamo v okolju, ki nam omogoča takšna mala zadovoljstva; predvsem pa dovolj priložnosti in prostora v naravi za krepitev imunskega sistema.

 

Ostanimo strpni, solidarni in zdravi.

 

mag. Branko Kidrič

     ŽUPAN