Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 8.1.2021

08. 01. 2021
Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 8.1.2021

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

 

vstopili smo v novo leto. Običajno smo si lahko v prvih dneh novega leta s stiskom rok iskreno zaželeli vse dobro. Letos so stvari še vedno drugačne, zato vam naj ob začetku leta zaželim predvsem zdravja, dobrega sodelovanja in iskrenih medsebojnih odnosov.

 

Ponovno hvala za vaše odlično sodelovanje v letu 2020, ko nas je epidemija presenetila in od nas zahtevala veliko prilagoditev. Pred nami pa je že novo leto z novimi priložnostmi in prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi premagali tudi vse izzive, ki nas čakajo v 2021. Pri tem želimo in potrebujemo sodelovanje vseh nas, ki v občini živimo in ustvarjamo.

 

Zavedam se, da smo včasih že utrujeni od omejitev in da pogrešamo brezskrbnost, zato je opaziti popuščanje pri izvajanju ukrepov. Zato vas spoštovane občanke, spoštovani občani, ponovno prosim, da vztrajate pri doslednem upoštevanju vseh predpisanih ukrepov in navodil za preprečevanje širjenja okužb, k spoštovanju karantene, k uporabi zaščitnih sredstev in izogibanju nepotrebnim medsebojnim stikom. S spoštovanjem ukrepov in navodil za preprečevanje širjenje okužb lahko največ pripomoremo k temu, da se bodo epidemiološke razmere umirile in izboljšale. Vabljeni, da izkoristite možnost testiranja na Covid-19, ki se izvaja množično s hitrimi testi.

 

V teh časih preizkušenj bodimo pozorni predvsem na posameznike v naši sredini, ki so najbolj ranljivi in ki morda potrebujejo pomoč. Bodimo pozorni drug do drugega in poskrbimo tako zase, kot za vse občane v naši skupnosti.

 

Spoštujmo zdravje in življenja - ravnajmo odgovorno.

 

mag. Branko Kidrič

ŽUPAN