Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 18.1.2021

18. 01. 2021
Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 18.1.2021

Spoštovane občanke in občani,

 

epidemiološka slika kaže, da življenjskega stila nismo prilagoditi razmeram epidemije. V kolikor trenda ne uspemo obrniti, bo virus v naših krajih vztrajal še dolgo v leto 2021, z vsemi negativnimi posledicami za naše gospodarstvo, turizem, predvsem pa prebivalce.

 

Čeprav velika večina občanov bolezen preboli brez večjih težav, je to v situaciji prenatrpanih bolnišnic zelo sebično izhodišče. Težko je razumeti, da ne pomislimo na vse zdravstvene delavce v bolnicah in zdravstvenih domovih, ki so velike žrtve takega razmišljanja – žrtve pa so tudi bolniki, ki do bolnišnične oskrbe sploh ne bodo mogli in bodo zato utrpeli hujše posledice. Dosledno spoštovanje ukrepov torej ni pomembno zgolj za lastno zdravje in zdravje naših bližnjih, ampak je v prvi vrsti znak solidarnosti s tistimi, ki bodo zares potrebovali bolnišnično oskrbo. In s tistimi zdravstvenimi delavci, ki jo izvajajo.

 

Zato še enkrat prosim vse občanke in občane za strogo in dosledno spoštovanje vseh predpisanih ukrepov, uporabo zaščitnih sredstev in izogibanju medsebojnega druženja ter izpostavljanja vsem nepotrebnim tveganjem za okužbo s Covid - 19.

 

Stopimo skupaj. Ostanimo zdravi!

 

 

mag Branko Kidrič

ŽUPAN