15. februar – mednarodni dan boja proti otroškemu raku

15. 02. 2021
15. februar – mednarodni dan boja proti otroškemu raku

Mednarodni dan boja proti otroškemu raku je svetovno znana kampanja ozaveščanja o raku v otroštvu in mladosti, ki je bila ustanovljena leta 2002. Ob kampanji se poudarja zavzemanje za napredno zdravljenje in oskrbo ter spodbujanje k večjemu razumevanju težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov v času zdravljenja ter po zdravljenju.

Društvo Junaki 3. nadstropja 15. februarja v podporo otrokom in mladostnikom, ki so zboleli za otroškim rakom, pripravlja akcijo ozaveščanja o tej bolezni. Društvo vabi, da si na ta dan pripnete zlato pentljo, ki je simbol najmlajših onkoloških bolnikih, občine pa spodbuja k zlati osvetlitvi pomembnejših objektov. Akciji se pridružuje tudi Občina Rogaška Slatina, ki bo v ta namen v ponedeljek z zlato barvo osvetlila občinsko stavbo in stavbo Kulturnega centra.

 

Društvo Junaki 3. nadstropja so starši otrok obolelih za rakom in zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike. Na svoji spletni strani je društvo ob mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku objavilo tudi 10 dejstev o otroškem raku in kratek opis pomena zlate pentlje in datuma 15. februar.