S sponzorskimi sredstvi do dveh novih, javno dostopnih defibrilatorjev

16. 02. 2021
S sponzorskimi sredstvi do dveh novih, javno dostopnih defibrilatorjev

Seznamu obstoječih devetih javno dostopnih defibrilatorjev v Občini Rogaška Slatina se  pridružujeta še dva nova in sicer prvi na upravni stavbi družbe GIC GRADNJE d.o.o., Sv. Florijan 120, Rogaška Slatina in drugi v Negonju, na zunanji fasadi pred blagovnico EUROSPIN. Sponzor prvega je družba GIC GRADNJE d.o.o., sredstva za drugega pa so skupaj zagotovili gospodarski subjekti, ki poslujejo v obrtni coni Negonje: Eurospin EKO, s.p., IPI d.o.o., Marijan Lisjak s.p., Narent, d.o.o., Avto Alka Albert Kampuš s.p., Avtohiša Strašek d.o.o., Veterinarski center Kropec, d.o.o., Prosignal, d.o.o., Posvet plus d.o.o., Kovinostrugarstvo Karol Korez s.p., Restavracija Cona, Darinka Bele, s.p., Kmetijska zadruga Šmarje z.o.o., CTS competence for technical solutions, d.o.o., Žgajner - ŽIS d.o.o., INTER MAK d.o.o. in GIC GRADNJE d.o.o.

 

Temeljni postopki oživljanja so ključnega pomena za ugoden izid primarnega srčnega zastoja, saj se preživetje v primerjavi s tistimi bolniki, ki jih ne oživljajo, izboljša za tri do petkrat. Izrednega pomena pa je tudi hitra defibrilacija. Pri odraslih je namreč najpogostejši vzrok srčnega zastoja  smrtno nevarna motnja srčnega ritma, to je fibrilacija ventriklov (migetanje prekatov), ki jo lahko prekinemo le z defibrilacijo. Vsaka minuta, ki jo zamudimo pri defibrilaciji zmanjša možnost preživetja ogrožene osebe za 7 – 10 %.

 

Občina Rogaška Slatina se zahvaljuje sponzorjem za pomemben prispevek pri ohranjanju javnega zdravja in poziva občane, da se udeležujejo informativnih izobraževanj o uporabi defibrilatorjev.

Nov defibrilator pri upravni stavbi GIC GRADNJE d.o.o. na Sv. Florijanu