Bobrov center se predstavlja

22. 02. 2021
Bobrov center se predstavlja

Bobrov center, ki sta ga arhitekturno zasnovala g. Robert Potokar in g. Andrej Strehovec, je namenjen opazovanju in predstavitvi narave ob reki Sotli, v smislu izobraževanja, znanstvenoraziskovalnega dela in turizma.

 

Izgradnja Bobrovega centra je ena od aktivnosti projekta »Vezi narave,« ki se izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V–A Slovenija – Hrvaška in je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Odlična lesena arhitektura, ki je že prejela nagrade, se trenutno predstavlja na dveh razstavah v prestolnici: 

 

Na razstava "𝗔𝗿𝗵𝗶𝘁𝗲𝗸𝘁𝘂𝗿𝗮 𝘃 𝗹𝗲𝘀𝘂 𝗱𝗮𝗻𝗲𝘀 𝘇𝗮 𝗷𝘂𝘁𝗿𝗶", v organizaciji OHS (Odprte hiše Slovenije), na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli v Ljubljani, prikazuje izbor sodobnih slovenskih stavb, kjer je uporabljen les. Razstava, ki je nastala pod pokroviteljstvom Direktorata za Lesarstvo MGRT in javne agencije SPIRIT Slovenija ter v sodelovanju s partnerji, kot so Alfa Natura d.o.o., Bauta d.o.o., CBD d.o.o., Eko koncept d.o.o., Lumar IG d.o.o., Marles d.o.o., M Sora d.d., Riko Hiše d.o.o., Silvaprodukt d.o.o. in Turizem Ljubljana, prikazuje odlične arhitekturne projekte slovenskih arhitektov in konstrukcijskih inženirjev.

 

Na razstavi "𝗔𝗿𝗵𝗶𝘁𝗲𝗸𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗶𝗻𝘃𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮 𝟮𝟬𝟭𝟴-𝟮𝟬𝟮𝟬",  v Galeriji v Cankarjevem domu, kjer so zbrani kakovostni primeri arhitekture iz Slovenije v zadnjih dveh letih.  Velika sprejemna dvorana Cankarjevega doma bo vse do 11. aprila gostila tradicionalno bienalno razstavo Arhitektura inventura, ki jo že od leta 2000 pripravlja Društvo arhitektov Ljubljane. Gre za najobširnejši pregled arhitekturnega dogajanja pri nas, ki ne ponuja zgolj temeljitega vpogleda v sodobno slovensko arhitekturno snovanje zadnjih let, temveč tudi premislek o razmerju družbe do arhitekture ter trenutnih in prihodnjih izzivih te uporabne umetnosti.