Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 4.3.2021

04. 03. 2021
Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 4.3.2021

Spoštovane občanke in občani,

 

na današnji dan pred enim letom je bila zabeležena prva potrjena okužba s covid-19 v Sloveniji. Za nami je izjemno naporno leto, za katerega upamo, da se ne bo nikoli več ponovilo. 

 

Od pojava pandemije dalje je v ospredju predvsem skrb za naše zdravje, ki pa je neizbežno povezano tudi z zdravjem okolja, v katerem živimo. Epidemija je že malce popustila prijem, znižala številke okužb in obrnila krivuljo obolelih navzdol; življenje se počasi vendarle postavlja nazaj na svoje tirnice. 

 

Marsikomu, tudi meni, ni všeč, da je zamrlo družbeno življenje, da je postal stisk roke neprimeren in so objemi skoraj prepovedani. S tem se ne bomo sprijaznili in tudi to bo zagotovo minilo. Znam pa ceniti izjemno delo, trud in prizadevanja mnogih posameznikov v epidemiji v lanskem letu, ki bo imelo smisel samo, če se situaciji vsi prilagodimo.

 

Drage občanke in občani, vsi skupaj se moramo zavedati, da naš vsakdan še nekaj časa ne bo popolnoma enak, kot je bil pred letom dni. Maska in varnostna razdalja ostajajo del našega vsakdana. Ob tem ponovno apeliram na vas, da še naprej vestno spoštujete uradna priporočila za preprečevanje okužb, saj lahko le s skupnimi močmi življenje v občini vrnemo v prejšnje stanje.

 

Ostanimo solidarni.

 

                                                                                                                                    mag. Branko Kidrič

                                                                                                                            ŽUPAN