Tadej Pogačar prihaja na dirko Po Sloveniji

25. 05. 2021
Tadej Pogačar prihaja na dirko Po Sloveniji

Aktualni zmagovalec Dirke po Franciji in trenutno eden največjih zvezdnikov kolesarstva je tudi uradno potrdil to, kar se je govorilo že več tednov - Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo od 9. do 13. junija dirkal na 27. izvedbi dirke Po Sloveniji.

 

1. etapa v dolžini 151,5 km bo izvedena na trasi Ptuj  -  Rogaška Slatina dne 9.6.2021 z zaključkom ob 17. uri na parkirišču Železniške postaje Rogaška Slatina, Kidričeva ulica 29, Rogaška Slatina.

 

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, ki ga iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. Prva »slovenska pentlja« je bila organizirana v maju leta 1993, le leto dni po tem, ko je Kolesarska zveza Slovenije postala polnopravna članica mednarodne kolesarske zveze UCI, kolesarska dirka Po Sloveniji pa je dobila svoje mesto na mednarodni kolesarski sceni.

 

Občina Rogaška Slatina, skupaj s številnimi podporniki projekta iz lokalnega okolja, tudi letos sodeluje pri organizaciji dogodka, ki ima številne promocijske učinke za turistično destinacijo.

 

Fotografija zgoraj je posneta v Aninem dvoru, na tiskovni konferenci o dogodku dne 20.6.2021. Od leve proti desni so fotografirani podporniki mednarodnega dogodka: župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, g. Robert Pažon, Panles d.o.o., g. Aleš Tadina, Gradnje Tadina d.o.o., g. Tadej Ivačič, Kartol d.o.o., dr. Rok Cajzek, Gic gradnje d.o.o., g. Marjan Bračun, g. Jože Hartl, GES d.o.o., g. Jim Walsh, Steklarna Rogaška d.o.o. ter g. Bogdan Fink, predstavnik organizatorja dogodka. 27. dirko po Sloveniji so podprli tudi MOS d.o.o., Kozmetika Afrodita d.o.o. in Atlantic Droga Kolinska d.o.o..