V Športnem centru Rogaška Slatina namenu predano novo pomožno nogometno igrišče z umetno travo

15. 07. 2021
V Športnem centru Rogaška Slatina namenu predano novo pomožno nogometno igrišče z  umetno travo

V Športnem centru Rogaška Slatina je danes potekala prireditev ob predaji namenu novega pomožnega nogometnega igrišča z umetno travo. Predajo je opravil župan mag. Branko Kidrič, ki je ob tej priložnosti na kratko predstavil zadnjo v vrsti investicij na športnem področju v naši občini. Uradnemu delu je sledila nogometna tekma med NK Rogaška in madžarskim prvoligašem ZTE FC.

Občina Rogaška Slatina je v preteklem desetletju izvedla več naložb v izgradnjo ali posodobitev športne infrastrukture, pomemben del teh naložb je bil namenjen izboljšanju pogojev za vadbo v Športnem centru. Po tem, ko je bilo v letu 2014 zgrajeno igrišče za mali nogomet, je v lanskem letu Športni center postal bogatejši za objekt z garderobami in tribuno ter več parkirnih mest. Projekt novega pomožnega nogometnega igrišča z umetno travo tako nadgrajuje omenjena prizadevanja občine s ciljem, da se javna infrastruktura, namenjena kakovostnemu in vrhunskemu športnemu udejstvovanju ves čas prilagaja razvoju posameznih športnih panog, obenem pa trajnostno in tehnološko posodablja, kar zagotavlja učinkovito in smotrno koriščenje objektov. Predvideno je, da bo objekt v poletnih mesecih služil tudi športnemu turizmu v sodelovanju med nogometnim klubom in turističnimi subjekti.

 

V okviru projekta posodobitve pomožnega nogometnega igrišča je bil izveden nov spodnji ustroj temeljnih tal igrišča, nanj je bila položena nova umetna trava zadnje generacije s certifikatom »FIFA Quality Pro«. Nameščena je bila varovalna ograja in lovilne mreže, dobavljena in montirana športna oprema z goli, mrežami, zastavicami ter vgrajeni montažni prostori za rezervne igralce in uradne osebe s sedeži.

 

Vrednost investicije znaša 420.000 EUR z DDV, projekt je finančno podprla Nogometna zveza Slovenije, predvideno pa je tudi sofinanciranje s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.