Razgledni stolp Janina ponovno v ponos Rogaški Slatini

12. 10. 2021
Razgledni stolp Janina ponovno v ponos Rogaški Slatini

Občina Rogaška Slatina je za ceno 15.000,00 EUR iz stečajne mase Zdravilišča Rogaška d.d. v mesecu juliju 2021 uspela odkupiti dotrajan objekt Stolpa Janina s pripadajočim zemljiščem. S tem so bila zaključena dolgoletna prizadevanja občinske uprave za pridobitev lastnine na dotrajanem objektu, saj stolp Janina na nadmorski višini 362 m predstavlja zgodovinsko razgledišče znotraj zelenega sprehajalnega sistema Občine Rogaška Slatina.

 

Stolp, ki je bil postavljen leta 1956, je bil delno obnovljen leta 2002, vendar je bil v dotrajanem stanju. Obnovitvena dela je izvajala družba Panles oprema d.o.o.,  gradbena dela so bila izvedena  za ceno 47.586,10 EUR vključno z DDV. Izvajalec je obnovil in povečal betonski podstavek, speskal ter prebarval celotno jekleno konstrukcijo ter zamenjal vse dotrajane lesene podeste in stopnice.

 

Stolp Janina, ki v višino meri 15 m,  je bil z včerajšnjo otvoritvijo dnem predan v ponovno, varno uporabo. S tem se zaokrožujejo aktivnosti občine Rogaška Slatina, ki jih vlaga v urejenost sprehajalnih poti, trim steze, zgodovinskih vrelcev ter palčkovih hišic.