Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 5.11.2021

05. 11. 2021
Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 5.11.2021

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

 

glede na trenutne epidemiološke razmere ter zaradi povečanega tveganja ter nevarnosti širjenja bolezni COVID-19 smo se odločili, da v prihodnjih dveh tednih, od 5.  do 19. novembra 2021, zaprosimo organizatorje načrtovanih prireditev v občini, da le-te iz preventivnih razlogov prestavijo za nedoločen čas oz. jih odpovedo.

 

Podatki, ki jih spremljamo v zadnjih dneh namreč nakazujejo rast števila okužb tako znotraj meja naše občine, kakor tudi izven njih. Ker je zdravje naših občanov najpomembnejše in je potrebno zaščiti najranljivejše člane skupnosti, je pomembno, da reagiramo pravilno in pravočasno. Verjamemo, da so številna društva in organizacije v občini vložile veliko energije v organizacijo martinovanj in sorodnih dogodkov; vendar je tokrat preventivno in odgovorno ravnanje ključno, da preprečimo nadaljnje posledice. Za druženja in zabavo bo še vedno dovolj časa, ko se bodo zdravstvene razmere izboljšale.

 

Vse občane pozivamo k odgovornemu ravnanju, doslednemu upoštevanju PCT pogojev, samozaščiti in spremljanju vseh sprejetih ukrepov glede preprečevanja širjenja virusa SARS-CoV-2.

 

Naša konkurenčna prednost: kultura ljudi, ki se zavedajo, da so na prvem mestu vedno soljudje.

 

Iskreno verjamemo, da bomo s skupnimi močmi zmogli ustaviti nadaljnje širjenje virusa. Pomagajmo si, zaščitimo drug drugega in iz epidemije izidimo še močnejši.

 

 

 

 mag. Branko Kidrič

                                                                                                                                                                                      ŽUPAN