Dirka po Sloveniji prinaša promocijo turistični destinaciji

26. 05. 2022
Dirka po Sloveniji prinaša promocijo turistični destinaciji

Rogaška Slatina pri športnem dogodku Dirka po Sloveniji sodeluje že osmo leto. Za nemoten potek dirke po  občini dne 16.6.2022 bo tudi letos skrbelo več kot sto prostovoljcev, zagotovili pa smo 50.000 evrov sofinanciranja mednarodnega dogodka: iz občinskega proračuna 30.000 evrov, sredstva sponzorjev predstavljajo 15.000 evrov, ovrednoti pa se tudi vloženo delo.

 

Kot je na ponedeljkovi predstavitvi (24.5.2022) dejal župan,  mag. Branko Kidrič, tovrstno sodelovanje občini in turistični destinaciji prinaša posebno promocijo aktivnosti v kraju ter ob tem dodaja: »Naš cilj pa je, da bi, kot vrsto preteklih let, skozi sodelovanje na tem projektu, dodatno promovirali šport in trajnostno mobilnost.« Ob tem je izpostavil, da smo v Rogaški Slatini med prvimi v Sloveniji že v letu 2003 pričeli graditi kolesarske steze in daljinske kolesarske povezave. Danes imamo zgrajenih 33 kilometrov različnih kolesarskih stez in poti, zraven tega pa je izdelan katalog, v katerem je označenih 15 kolesarskih poti različnih težnostnih stopenj po obronkih cele občine. Občina je v letu 2010 prejela tudi mednarodni certifikat “evropsko mesto prijazno za kolesarje”. Pred leti smo kolesarsko infrastrukturo nagradili tudi z izposojevalnico koles, do konca prihodnjega leta pa je  načrt zgraditi še 7 kilometrov daljinskih kolesarskih povezav, v izgradnji pa je tudi parkirišče Park&Ride.

 

V Rogaški Slatini beležimo obdobje, ki smo ga poimenovali mesec športa, v sklopu katerega pripravljamo pet dogodkov. Ob gostovanju mednarodne kolesarske dirke po Sloveniji je bilo izvedeno Bobrovo bicikliranje, pričakujemo pa še 5. Afroditin tek, prireditev »Veter v laseh« ter 1. Mednarodni festival športnega in dokumentarnega filma.