Kolesarsko privlačna destinacija

18. 08. 2022
Kolesarsko privlačna destinacija

Občina Rogaška Slatina v letošnjem letu k obstoječim kolesarskim potem ter tistim v izgradnji (DRR Rogaška Slatina - Sp. Gabernik ter  DDR Rogatec  Rogaška Slatina (klikni za prikaz grafike dela trase v Rogaški Slatini) - Šmarje pri Jelšah - Šentjur) dodaja še eno pomembno pridobitev za avanturistične domačine: Bike Trail Plešivec.

 

Na obseg trase v skupni dolžini 1700 m, ki je prikazan na grafiki na tej povezavi, je pridobljeno naravovarstveno soglasje ter soglasje Zavoda za gozdove; pravtako pa so z lastniki zemljišč sklenjene ustrezne pogodbe o najemu.

 

Zaradi zasledovanja ciljev trajnostnega razvoja bo raba kolesarske steze nekomercialna, namenjena pa bo predvsem članom domačih kolesarskih klubov. Bike Trail Plešivec bomo pred predajo v športni namen ustrezno označili in poti izvedli v skladu s pridobljenimi pogoji soglasodajalcev in najemodajalcev.

 

Občina Rogaška Slatina je sicer vključena tudi v projekt Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč in STO, Slovenia Green Wellness Route,  s katerim lahko v 16 dneh prekolesarite Slovenijo.

 

Odkrivajte lepote Rogaške Slatine na kolesu v vseh letnih časih in na vseh površinah.