Evropski teden mobilnosti 2022

09. 09. 2022
Evropski teden mobilnosti 2022

Vsako leto med 16. in 22. septembrom poteka Evropski teden mobilnosti, ko se pozove k spremembi potovalnih navad. Letos pod sloganom: Trajnostno povezani.

 

Občina Rogaška Slatina nudi širok spekter potovanja brez avtomobila: z vlakom, avtobusom, lokalnim prevozom za starejše občane, taxijem, za krajše razdalje so na voljo sprehajalne poti, urejene so prometne površine za pešce, prav tako je občina bogato opremljena in povezana s sosednjimi občinami s številnimi kolesarkami povezavami.

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Rogaška Slatina (SPVCP) bo v tednu mobilnosti ozaveščal voznike osebnih avtomobilov o namenu akcije ter o drugih oblikah mobilnosti. Občina Rogaška Slatina bo v tem tednu po Rogaški Slatini omogočila brezplačno izposojo koles na javnih izposojevalnicah (seznam izposojevalnic TUKAJ). Vsi zainteresirani morajo skupaj s starši, skrbniki ali drugimi polnoletnimi osebami za prevzem navadnih ali električnih koles na TIC-u, Zdraviliški trg 1, Rogaška Slatina opraviti registracijo.

 

Izvedba aktivnosti bo SPVCP izvedel v sodelovanju z I. OŠ Rogaška Slatina, ki se že nekaj let zaveda pomena trajnostnega razvoja,  zato vodi projekte, kot je Erasmusov  projekt Z glavo v naravo,  v okviru katerega bo šola izvedla Dan brez avtomobila. V tednu mobilnosti se bomo učenci v šolo odpravili na trajnostni način in sicer peš, s skirojem, s kolesom, avtobusom, vlakom ipd. Najbolj odločnim in motiviranim šolarjem tudi slabo vreme ne bo preprečilo, da bodo prišli v šolo in iz nje peš ob spremstvu staršev ali učiteljev.  

 

Šola bo učence vzpodbujala, da v šolo prihajajo peš ves teden. V ČETRTEK, 15. 9. 2022 pa bodo učenci v šolo prišli peš, s kolesom, avtobusom, vlakom, ... 

 

Parkirišče pri Športni dvorani Janina bo ta dan namenjeno zgolj parkiranju avtobusov in koles, oddelki prve in druge triade pa bodo na temo prometa parkirišče poslikali z barvnimi kredami.